Smażone polędwiczki wieprzowe w majeranku

Smażone polędwiczki wieprzowe w majeranku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    30 dag
  • sól do smaku

  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę pokroić w plastry, posolić i dodać pieprz. Następnie każdy kawałek obsypać majerankiem i odstawić na 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej. Polędwiczkę podsmażyć na dużym ogniu z obu stron. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości około 10-15 minut.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 28.01.2013 08:27
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat