Smażone płotki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płotki

    70 dkg
  • olej do smażenia

    1/4 szklanki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybki oskrobać wypatroszyć i odciąć głowy ,dobrze umyć.Posypać czosnkiem w proszku,białym pieprzem i solą.Schować do lodówki na godzinę.Płotki panierować w mące i smażyć na oleju na niewielkim ogniu po 4 minuty z obu stron.Płotki nie powinny być bardzo mocno podsmażone aby można było wyjąć ości podczas jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 19.09.2013 10:13
super są takie ryby
adelajda 04.08.2013 19:56
chętnie zjem ale kto je zrobi :)
Dorota59 05.07.2013 17:14
smakowite rybki
Rafał10 04.07.2013 10:12
Cudownie się prezentują!
Gary Michy 02.07.2013 23:29
Ja też jestem córką wędkarza więc smak smażonych rybek to mój smak dzieciństwa pycha! :)
Habibi 02.07.2013 16:52
Jestem córką wędkarza, więc znam smak słodkowodnych ryb :) Od dziecka lubiłam chrupać wysmażone płetwy ogonowe w takich rybek ;)
IwonaDD 02.07.2013 16:19
pyszne są takie rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat