Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka 3/4 szkl
jajko 1 szt
masło 1 łyż
sól 1 łyż

Farsz

kapusta kiszona 200 g
grzyby suszone kilka
cebula 1 mała
sól
pieprz
cukier
Liść laurowy suszony Prymat

Ponadto

białko
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pierogi z kapustą i grzybami

Kapustę dusimy do miękkości z dodatkiem poszatkowanej cebuli, wypłukanymi grzybami i przyprawami do smaku. Studzimy. Ugniecione ziemniaki łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy elastyczne ciasto. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Cienko rozwałkowujemy i wycinamy krążki. na środku układamy porcję farszu. Dokładnie zalepiamy. Pierogi smarujemy rozbełtanym białkiem i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 22.05.2015 12:49
Odsmażane pierożki uwielbiam:)
Anna169Hosz 22.05.2015 12:46
Lubię obsmażane pierożki:)
Aleksandra/Olcia 22.05.2015 11:18
wow super pierożki
asiczekz 22.05.2015 10:31
mmm moje ulubione :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak