Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pieczarki faszerowane

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

faszerowane pieczarki

pieczarki 10-12 szt
cebula 1 szt mała
pierś z kurczaka 200 g
jajko
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

do smażenia

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pieczarki faszerowane

Kroki postępowania

1
Z pieczarek wykroić ogonki.
Krok 1 - Smażone pieczarki faszerowane foto
2
Ogonki drobno pokroić przełożyć do miski.Cebulę i pierś z kurczaka również drobno pokroić. Dodać do pokrojonych pieczarek i wymieszać. Dodać jajko oraz bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Smażone pieczarki faszerowane foto
3
Masą nadziać pieczarki.
Krok 3 - Smażone pieczarki faszerowane foto
4
Następnie nadziane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Smażone pieczarki faszerowane foto
5
Smażyć z obu stron na złoty kolor, na wolnym ogniu i na nieco głębszym oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kuskus z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią oraz mizeria.
Krok 5 - Smażone pieczarki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 05.08.2015 08:29
pięknie się prezentują! :)
Ewa Wojtaszko 02.08.2015 22:32
w takiej wersji pieczarek jeszcze nie jadłam
Róża1 02.08.2015 22:09
bardzo smaczne , też przepadam za takimi :-).
gosia1988 02.08.2015 19:46
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak