Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Smażone opieńki

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
wg uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat
wg uznania
mąka
wg uznania
sól
wg uznania
Sklep Prymat
opieńki
5 sztuk
jajko
1 roztrzepane

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone opieńki

Opieńki podgotować w osolonej wodzie przez chwilę. Każdy kapelusz opanierować w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu. Najlepiej smakują ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 09.07.2011 06:28
jeszcze nie jadłam
Karolcia12 26.06.2011 14:24
kiedyś jadłam i nie bardzo mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak