Smażone leśne grzybki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • Grzybki leśne

    40 dag
  • por

    1 szt
  • podgardle

    20 dkg
  • olej

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy, następnie gotujemy je w mundurkach, w osolonej wodzie, aż będą miękkie , Grzybki myjemy, oczyszczamy, i kroimy w małe kawałki, porę dokładnie myjemy , kroimy w talarki, Ziemniaki odcedzamy, studzimy, obieramy z łupin, kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, Podgardle pokroić w grubszą kostkę, kładziemy na rozgrzany tłuszcz smażymy, dodajemy grzybki dusimy, gdy grzyby będą miękkie dodajemy ziemniaki , następnie dodajemy porę, smażymy ok 15 min, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 08.04.2013 10:21
uwielbiam takie grzybki
mela25 10.03.2013 08:33
super grzybki
Ewa6274879 04.11.2012 22:13
sycący obiad :)
Seba 27.10.2012 09:46
smaczne
Wafelek2601 13.10.2012 22:19
bardzo dobre
Łukasz15 10.10.2012 17:23
Pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat