Smazone krążki cukini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • tymianek

  • oliwa

    2 łyzki
  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smazone krążki cukini foto
Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na plasterki , maksymalnie centymetrowej szerokości.
Krok 2 - Smazone krążki cukini foto
Plastry cukini przekładamy do naczynia, obsypujemy ziołami prowansalskimi i tymiakiem (mogą być inne ulubione zioła) i dolewamy oliwę.
Krok 3 - Smazone krążki cukini foto
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut. Plasterki smażymy na rozgrzanej patelni, po ok 2-3 minuty na każdej ze stron. Po usmażeniu posypujemy lekko solą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 05.02.2014 08:07
szybko i smacznie
ALAGOR 13.11.2012 10:53
może moje poglądy na temat cukini się zmienią ;)
Konczi 12.08.2012 09:59
lubię takie krążki :)
ewka1978 12.08.2012 09:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat