Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone koperty z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego 45 dkg
gruszki 500 dkg
cukier waniliowy
cukier 4 łyżki
olej do smażenia 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: smażone koperty z gruszkami

Ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować i pokroić w kwadraty. Gruszki obrać, pokroić w plastry, każdy dodatkowo na 4 części. Na każdy kawałek ciasta nałożyć 4 kawałki gruszek, posypać cukrem waniliowym, złożyć koperty, brzegi skleić. Olej rozgrzać w głębokim rondlu, włożyć koperty i smażyć 4 minuty. Ciasto osączyć z tłuszczu i posypac cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 21.07.2012 10:56
słodkie drożdżówki - uwielbiam
andżelika1 20.07.2012 22:16
Ciasto francuskie można włożyć do piekarnika lub do garczka z olejem - i zawsze będzie pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak