Smażone kalmary

Smażone kalmary

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalamary krążki

    300 g
  • mąka

    do obtoczenia
  • oliwa

    do smażenia
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krążki rozmrażamy (jeśli są mrożone), obtaczamy w mące i smażymy na głębokiej oliwie do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu wyjmujemy na serwetkę lub ręcznik papierowy do odsączenia. Solimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rafał10

28.04.2012 18:25
Kalmary dość drogie ale warte swojej ceny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat