Smażone ciasteczka ( do piwa )

Smażone ciasteczka ( do piwa )

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    150 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • sól

    0,5 łyzeczki
  • kminek Prymat

    2 łyzki
  • Cebula suszona Prymat

    1 łyzka
  • woda

    100 ml
  • olej

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą.

Dodajemy kminek i suszoną cebulkę.

Wlewamy wodę, dokładnie mieszamy i zagniatamy zwarte ciasto.

Rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na ok. 6 mm i ostrym nożem wycinamy romby.

Na dużej patelni rozgrzewamy olej i porcjami smażymy ciasteczka na rumiano.

Odsączamy na papierowym ręczniku.

Podajemy np. z dipem czosnkowym.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maria 70 16.08.2014 22:13
Piwa nie piję,ale ciasteczka niezłe.
Ola1984 16.08.2014 20:25
Świetne :)
Jadwiga/Jaga85 16.08.2014 19:52
Fajna przekąska!
as28 16.08.2014 19:34
mniam mniam
Ali 16.08.2014 18:57
Wygląda super, muszę spróbować :)
barbara11561 16.08.2014 18:47
świetne ciasteczka:)
wwwiolka 16.08.2014 16:57
Bardzo fajny przepis.
Lidzia 16.08.2014 15:49
Muszę wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat