smażone batony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baton

  • mąka pszenna

    10 łyżek
  • cukier

    4 łyżek
  • jajko

    1
  • mleko 2 %

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Batony (obojętnie jakie ) dajemy do zamrażalki na ok. 3-4 godziny.
Do miski dodajemy mąkę, cukier, jajko, mieszamy wszystko razem. Dolewamy mleko aby masa nie była zbyt gęsta. Po przygotowanej masy wrzucamy baton , obtaczamy go dokładnie z każdej strony i dajemy do rondla z gorącym tłuszczem i smażymy 2-3 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 18.12.2013 14:12
ale kalorii, ale pewnie super :D
Adam/ZUB3R 21.10.2013 13:15
ciekawy deser
Iwusia 18.10.2013 23:38
ciekawe to
Dorota37 18.10.2013 16:19
jakie fajne
moni0212 13.10.2013 13:10
ciekawe hmm
Ola1young 08.10.2013 19:06
świetny przepis :)
czekoladka_m 08.10.2013 14:13
Ciekawi mnie ten pomysł...
Łukasz15 07.10.2013 19:43
Ciekawy pomysł
IwonaKa 04.10.2013 14:05
takich jeszcze nie jadłam,ciekawy pomysł
IZABELA29 03.10.2013 08:34
dojrzę batony kaloryczne to im dołożono kilkanaście nowych ,to nie dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat