Smażona wątróbka z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    40 dkg
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1/3 kostki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażona wątróbka z cebulą foto
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potrawy. Wątróbkę dokładnie obieramy z błonek, myjemy i osuszamy.
Krok 2 - Smażona wątróbka z cebulą foto
Kroimy wątróbkę na mniejsze kawałki i przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Wszystko razem smażymy na niewielkim ogniu, do momentu aż wątróbka będzie miękka.
Krok 3 - Smażona wątróbka z cebulą foto
Gotową wątróbkę zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 10.10.2013 09:04
bardzo lubię taką wątróbkę :)
IwonaKa 13.09.2013 10:47
uwielbiam wątróbkę
miki47 05.06.2013 12:11
bardzo taką lubie
olkaaa 18.12.2012 08:40
muszę zrobić
smakowita 31.08.2012 21:41
uwielbiam
Ada-Gaba 21.08.2012 09:14
robię podobnie
RenataZ-et 19.08.2012 09:00
Uwielbiam wątróbkę
caralajna 18.08.2012 21:47
czasem mam ochotę zjeść :)
Dorian 17.08.2012 23:09
lubie
kate.500 17.08.2012 23:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat