Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wątróbka z cebulą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dkg
cebula 1 szt
masło 1/3 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wątróbka z cebulą

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potrawy. Wątróbkę dokładnie obieramy z błonek, myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Smażona wątróbka z cebulą foto
2
Kroimy wątróbkę na mniejsze kawałki i przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Wszystko razem smażymy na niewielkim ogniu, do momentu aż wątróbka będzie miękka.
Krok 2 - Smażona wątróbka z cebulą foto
3
Gotową wątróbkę zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Krok 3 - Smażona wątróbka z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 10.10.2013 09:04
bardzo lubię taką wątróbkę :)
IwonaKa 13.09.2013 10:47
uwielbiam wątróbkę
miki47 05.06.2013 12:11
bardzo taką lubie
olkaaa 18.12.2012 08:40
muszę zrobić
smakowita 31.08.2012 21:41
uwielbiam
Ada-Gaba 21.08.2012 09:14
robię podobnie
RenataZ-et 19.08.2012 09:00
Uwielbiam wątróbkę
caralajna 18.08.2012 21:47
czasem mam ochotę zjeść :)
Dorian 17.08.2012 23:09
lubie
kate.500 17.08.2012 23:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak