Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wątróbka z cebuką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 kg
cebula 3 szt
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wątróbka z cebuką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy z błonek i żyłek i kroimy na małe kawałki.
Krok 1 - Smażona wątróbka z cebuką foto
2
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy wątróbkę, co jakiś czas mieszając. Gdy będzie już prawie miękka dodajemy obrane i pokrojone w piórka cebule.
Krok 2 - Smażona wątróbka z cebuką foto
3
Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Krok 3 - Smażona wątróbka z cebuką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.03.2014 20:24
uwielbiam tak przyrządzoną wątróbkę
kate.500 26.02.2014 22:44
pyszna watrobka
adelajda 04.09.2013 08:05
to dla mojego męża super !
jordi 27.08.2013 12:00
bardzo taka lubię, dodaję jeszcze majeranek
aisza1 26.08.2013 10:42
smaczne to
Granita 15.05.2013 08:54
uwielbiam taką wątróbkę,ale...bez pietruszki
Adam/ZUB3R 10.11.2012 14:53
dobre
olkaaa 14.09.2012 10:22
dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak