Smażona wątroba wieprzowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę moczymy , potem kroimy w plastry. Kładziemy na rozgrzany olej, smażymy na średnim ogniu po kilka minut z obu stron, w towarzystwie pokrojonej cebuli.
Na talerzu posypujemy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 24.08.2012 11:01
dawno nie robiłam a lubię wątróbke:)
Wacław 27.06.2012 15:27
pyszny obiad
tom 15.02.2012 12:32
uwielbiam wątróbkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat