Smażona, panierowana mozzarella

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozarelli

    250 g
  • jajko

  • mąki

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mozzarellę odsączyć i pokroić w ok. 1 centymetrowe plastry. Plastry sera obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Ponownie obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażymy w gorącym oleju, aż do uzyskania złocistego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smile 12.02.2012 15:11
brzmi zachęcająco:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat