Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona panga według Anusi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 2-3 szt
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 2-3 szt
masło do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona panga według Anusi

Kroki postępowania

1
Pangę rozmrozic, umyć, osuszyć papierowym recznikiem, posypać przyprawami. Ewentualnie pokroic na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Smażona panga  według Anusi foto
2
Panierować w jajku i bułce.
Krok 2 - Smażona panga  według Anusi foto
3
Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Ja smażę ryby na maśle bo takie mi najbardziej smakują.
Krok 3 - Smażona panga  według Anusi foto
4
Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja niestety najbardziej lubię z frytkami :).
Krok 4 - Smażona panga  według Anusi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.03.2013 14:03
bardzo lubię taką rybkę
beniaminek 18.03.2013 22:21
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak