Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Smażona panga w zalewie

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga
1 kg
sól
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
jajko
do panierki
mąka
do panierki
Zalewa:
woda
1,5 litra
ocet
3/4 szklanki
cukier
8 dag
sól
5 dag
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek
DODATKOWO:
cebule
3 sztuki
olej
pół szklanki
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona panga w zalewie

Ryby pokroić w kawałki. Posolić z obu stron. Można także posypać przyprawą do ryb. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Ostudzić. Przygotować zalewę. Składniki na zalewę włożyć do miski i zagotować. Ostudzić zalewę. Następnie zimne ryby układać w tej zalewie. Odłożyć na 2-3 dni do zimna. Po tym czasie wlać do rondla pół szklanki oleju i 3 cebule pokrojone w paski. Cebulę delikatnie zeszklić. Dodać do tego 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczkę papryki słodkiej i kucharka. Zagotować wszystko, następnie wlać do tego jeszcze szklankę z zalewy z ryb. Pogotować 5-7 minut i do tego przekładać ryby. Odłożyć na 2- 3 godziny. Spożywać zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 10.02.2013 20:38
smaczna
Monika-twin 10.02.2013 12:07
bardzo lubie taka rybke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak