Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona miruna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 5-6 ząbków
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 2 szt
olej do smażenia
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona miruna

Filety z miruny pokroić na kawałki (jeśli są mrożone - rozmrozić). Oprószyc solą i pieprzem. Cebule i czosnek pokroic w plasterki i obłożyć minu kawałki ryby. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Następnie rybę panierować w rozmąconym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 09.09.2015 18:47
Wygląda przepysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak