Smażona marchewka z cytrynowa nutą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kg
  • jajko

    2 szt
  • cukier

    łyzeczka
  • skórka otarta z cytryny

    0,5 łyżeczki
  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obrac i pokroic wzdłuz na 4 części. Ugotowac na półmiękko w osowlonej wodzie. Jajka utrzec z cytryną i cukrem do białości. Kawałki marchewki panierowac w jajku i smażyc na maśle na rumiano. Podawac do pieczonego drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 27.06.2011 14:06
ciekawe zestawienie
Emilia22 23.09.2010 07:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat