Smażona kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • przyprawa warzywna

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • biała kapusta

    6 szklanek
  • pieczarki

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać wok. Polać 2 łyżkami oleju. Smażyć pieczarki na dużym ogniu 2 minuty, mieszając. Odłożyć do miseczki. Wlać do woka resztę oleju, wrzucić kapustę. Smażyć, mieszając, 3 minuty, Dodać pieczarki. Rozmieszać mąkę, przyprawę i sos w 1/2 szklanki wody i wlać do kapusty. Energicznie mieszać i smażyć jeszcze minutę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 27.11.2011 10:24
mniam
agnieszka214 27.11.2011 10:24
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat