Smażona kania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapelusz dużej kani

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 litra
  • jajo

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusz kani kroimy na cztery części, układamy w garnku z dnem wielkości naszego kapelusza, zalewamy mlekiem, kładziemy na wierzch mniejszy talerzyk aby grzyb nie wypływał tylko się moczył w mleku i zostawiamy go na dwie godziny. Następnie wciągamy kanię na sitko do odcieknięcia, panierujemy w jajku oraz bułce i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi warzywami (na zdjęciu ziemniaki i fasolka szparagowa).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kopiko1983 26.06.2011 19:19
Uwielbiam...
m1monika 17.01.2011 22:13
uwielbiam!!!
krzyniu1984 09.11.2010 08:00
smaczne, aż chciałoby się zjeść :)
Anna169Hosz 07.11.2010 19:40
Ale bym zjadła...coś pysznego.
Emilia22 07.11.2010 10:05
Uwielbiam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat