Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona flądra

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 4-6 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona flądra

Flądrę oczyścić,opłukać i przyprawić solą i pieprzem, pozostawić na chwilę aby przeszła przyprawami.
Obtoczyć w mące, jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Rybkę można delikatnie skropić cytrynką.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 13.06.2014 22:48
smakowiecie
Lidzia 13.06.2014 06:46
Najprostsze - najlepsze.
IlonaAlbertos 12.06.2014 20:56
Wygląda smakowicie.
Sroczka 12.06.2014 20:51
Moja ulubiona rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak