Smażona cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • oliwa

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • cebula biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukienie i cebule obieramy ze skorki, myjemy i kroimy w talarki cukienie a cebule w piorka. Doprawiamy Kucharkiem i sola. Wrzucamy na rozgrzana patelnie z oliwa z oliwek i smazymy na zlocisty kolor. Taka cukinia moze sluzyc rowniez jako dodatek do dan lub jako przekaska.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.08.2014 12:11
bardzo lubię
Jagódka77 13.07.2014 14:12
musi być bardzo smaczna
noninka77 29.05.2014 17:14
hmm.....ciekawa propozycja :)
Konczi 29.05.2014 15:34
zjadłabym taką cukinię
Milka100 29.05.2014 15:09
pyszna ta cukinia
bhb8 29.05.2014 14:04
Bardzo lubię cukinię :)
erym 29.05.2014 13:12
Całość posypuje parmezanem!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat