Smarowidło siostry Iwonki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • kiełbasa śląska

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    1 pałka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę. Wrzucamy ją do garnka i topimy na wolnym ogniu. Kiełbasę, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mięsa. Kiedy słonina będzie już prawie stopiona dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy kucharkiem. Stopić do końca, odstawić w chłodne miejsce a po wystygnięciu wstawić do lodówki. Idealne na kanapki, można podawać z ogórkiem małosolnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 18.10.2013 09:47
fajny pomysł
ewaa 13.02.2012 20:52
z ogórkiem super:)
Seba 22.06.2011 17:36
smaczne
PaniMISIOWA 09.10.2010 00:15
coś po staropolsku...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat