Smalec ze skwarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • słonina

    40 dag.
  • woda

    kilka łyżek
  • majeranek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słonine pokroić w kosteczke,wrzucić do garnka.wlac kilka łyżek wody,podgżewac na małym ogniu,od czasu do czasu mieszając.Smażyc tak długo aż wytopi sie smalec i skwarki stana sie malutkie i rumiane.Odstawić z ognia,odczekać troche i dodać drobno posiekana dodać cebulę,wymieszać.Dodać roztarty majeranek,przelać do miseczki i odczekac aż wystygnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat