Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 30 dkg
boczek wędzony 20 dkg
cebula 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z jabłkiem

Słoninę i tłusty wędzony boczek kroimy w kostkę i wytapiamy powoli na patelni na niewielkim ogniu, starając się jak najmniej mieszać. Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i jabłko, smażymy, aż się zrumienią. Dodajemy majeranek. Zastudzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.07.2013 16:18
bardzo lubię bardzo dobry
pacpaw 28.08.2012 19:09
już któryś raz widzę przepis na smalec z jabłkiem. Mi narazie odwagi brak na połączenie tych składników, ale kiedyś to zrobię :o)
ziutula
ziutula 22.08.2012 09:58
u mnie różne smarowidło zawsze jest w lodówce, i na chlebek i jako okrasa do smażenia
malinka18 21.08.2012 22:29
smaki mojego dzieciństwa... a tak w ogóle to już dawno nie robiłam takiego smalczyku.oj trzeba zrobić!
SmacznaPyza 21.08.2012 22:13
dobre smarowidełko - szczególnie na razowym chlebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak