Smalec z gęsi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sadła z gęsi

    30 dkg
  • słonina

    15 dkg
  • jabłko

    duże
  • majeranek

  • czosnek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz pokroić na kawałki, stopić i odsunąć skwarki. Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać pokrojoną cebulkę i podsmażyć. Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do stopionej słoniny i tłuszczu z gęsi. Przyprawić do smaku i jeszcze chwilkę podsmażyć, ostudzić i przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 29.09.2012 15:51
ciekawy przepis
Ela15 18.08.2012 13:37
ciekawe jak smakuje
IKrakowianka 21.07.2012 20:08
super
Aneta41 06.03.2012 18:33
gęsi smalec najlepszy
Justyna Jussstiii 20.12.2011 09:19
super
Cynowa_Beata 15.12.2011 09:41
Zazwyczaj przygotowuje smalec klasyczne, ale mam dobry dostęp do gęsiego sadła ,tylko jak na razie służyło mi ono jedynie do konserwacji skóry.
MAR3STA 04.12.2011 18:02
z gęsi nie próbowałam
Monika193 03.12.2011 23:07
domowy najlepszy
Wafelek2601 30.11.2011 06:02
uwielbiam smalec domowej roboty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat