Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalczyk migdałowo-kokosowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej kokosowy 2 szkl.
mąka migdałowa 1/2 szkl.
migdały 200 g
gorąca woda
sól do smaku
sos sojowy

Porada

Podawać do pieczywa lub dodawać jako składnik past, deserów i innych dań.

Przepis i sposób przygotowania na: Smalczyk migdałowo-kokosowy

Migdały zalać wrzątkiem i pozostawić do spęcznienia na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Odcedzić, zdjąć skórki, przepłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do blendera.
Dolać kilka łyżek wody (jak najmniej) i zmiksować na możliwie gładką masę.
Olej kokosowy rozpuścić, dodać do zmiksowanych migdałów, posolić do smaku i dodać niewielką ilość sosu sojowego oraz mąkę migdałową. Dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do wyparzonego suchego słoika i wstawić do lodówki do czasu zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak