Smakusie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    4
  • mielone mięso

    30 dkg
  • jajko

  • bułka tarta

  • cebula

  • czosnek

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smakusie foto
Z 4 parówek drobiowych ściągamy osłonki przekrawamy na poł. Następnie wycinamy otworki wycinakiem do jabłek( środków).
Krok 2 - Smakusie foto
Parówki napełniamy suszoną żurawiną.
Krok 3 - Smakusie foto
Następnie przygotowujemy mięso mielone z kurczaka ( ok. 30 dkg): wbijamy jajko , dodajemy 3 łyżki bułki tartej , przeciśnięty ząbek czosnku i pokrojoną w kosteczkę cebulkę średniej wielkości.
Krok 4 - Smakusie foto
Przygotowanym mięsem oblepiamy parówki i obtaczamy w tartej bułce.
Krok 5 - Smakusie foto
Smażymy na złoto ze wszystkich stron na oleju.
Krok 6 - Smakusie foto
Smażymy na złoto ze wszystkich stron na oleju.
Krok 7 - Smakusie foto
Podałam je z ryżem
Krok 8 - Smakusie foto
Zrobiłam też sos chrzanowo- żurawinowy i wszystkim smakował obiadek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (41)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tobi1989 28.06.2017 16:48
Pyszności :)
cookingangelika 24.04.2017 12:10
swietnie wygladaja
pestka 18.03.2017 16:05
wyglądają pysznie
ben-ka 01.03.2017 08:47
Brawo za pomysł !
Bożena Matuszczyk 27.01.2017 09:19
Pomysłowo i apetycznie;)
[email protected] 28.12.2016 02:23
Wygląda pysznie
ben-ka 28.09.2016 11:14
Z chęcią byśmy zjadły:)
IZABELA29 19.09.2016 12:28
Fajne danie
IZABELA29 03.08.2016 10:36
fajnie to wygląda
Grazyna0211 22.03.2016 10:18
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat