Smaczne jajka na śniadanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • twaróg

    ok 10 dag
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • szczypiorek

    4 pióra
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połowy, wyjąć żółtka i rozdrobnić. Szczypiorek drobno pokroić.
Twaróg rozdrobnić widelcem i rozetrzeć ze śmietaną. Połączyć z żółtkami i szczypiorkiem, doprawić do smaku.
Przygotowanym twarożkiem napełniać połówki jajek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 28.06.2017 08:06
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat