Słone precelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    30 dag
  • mąka

    30 dag
  • ziemniaki ugotowane

    30 dag
  • Sól gruba do posypania

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać przegniecione przez praskę ziemniaki, masło i wyrobić ciasto. Z ciasta formować cienkie wałeczki, następnie zwijać precelki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać solą, ułożyć na blaszce i piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 30.11.2013 09:28
ciekawy przepis
czekoladka_m 03.12.2012 20:25
muszę wypróbować:)
Iwona51 27.01.2012 12:06
pycha
Monika193 09.01.2011 12:19
uwielbiam słone przekąski
aguus 09.01.2011 10:26
rewelacyjny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat