Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka bez kości
1 kg -
słonina
30 dkg -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka -
ząbki czosnku
5 szt -
sól
1 łyżeczka płaska -
pieprz
-
woda
1/2 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Słoik babuni
Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do wody, wymieszać i wlać do mięsa. Całość wymieszać i odstawić na noc do lodówki.
Wkładać mięso do słoików, tak aby zostało około 3 cm luzu do zakrętki. Pasteryzować 2 godziny jednego dnia i 2 godziny drugiego dnia.
Podawać z pieczywem.
Smacznego :)
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się