słodko-kwaśna marynata

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • olej sezamowy

    0,5 szkl
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • woda

    3 łyżki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • Imbir mielony Prymat

    szczypta
  • mięso

  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marynata na około kilogramowy kawałek mięsa. Świetna zarówno na grilla, jak i do pieczenia. Wyciskam sok z cytryny. Miód rozpuszczam w ciepłej wodzie i mieszam wszystkie składniki. Wkładam mięso i marynuję co najmniej 1 dzień. Jeśli marynata nie pokrywa w całości mięsa, co jakiś czas je przekręcam i polewam.
smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 22.01.2014 08:18
pyszna marynata

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat