Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-ostre skrzydełka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

skrzydełka kurczaka 1/2 kg

marynata

ketchup pikantny 3 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
papryczka chili 1 szt
olej 3-4 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-ostre skrzydełka

Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Skrzydełka umyć i dokładnie wymieszać z marynata. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Przed upieczeniem posypać przyprawami i skropić olejem. Piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak