słodkie ślimaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ryżowa

    2 łyzki
  • mąka

    5 łyżek
  • olej

    1 łyżka
  • woda

    60 ml
  • sól

  • jabłko

    1 szt
  • cukier

  • banan

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z wodą, dodać olej, mąkę ryżową, sól, wymieszać. Rozgrzać patelnię smażyć placuszki. Jabłko pokroić na kawałki i poddusić na małym ogniu w małej ilości wody, dodać rozgniecionego banana. Placuszki posmarować masą, zwinąć w ruloniki i pokroić w ślimaczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 13.02.2012 10:13
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat