Słodkie kasztanki

Słodkie kasztanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1/4 szklanki
  • masło orzechowe

    1,5 szklanki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • cukier puder

    3 szklanki
  • masło roztopione

    10 łyżek
  • czekolada gorzka

  • krakersy

    1 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce utrzeć ser biały i masło orzechowe na gładką masę. Cały czas ucierając dodawać kolejno: zmielone krakersy, masło, sól i cukier puder. Masa musi być gładka. Formować z niej kulki wielkości kasztanów. Odłożyć do lodówki na około 1/2 godziny. Czekoladę roztopić na parze i przestudzić. Każdą kulkę nabić na szpikulec i maczać w czekoladzie zostawiając kawałeczek bez czekolady, tak żeby przypominały kasztany. Zostawic do zastygnięcia.
Smacznego!!!

--> porcja na około 35 \"kasztanków\"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JUSTYNA61

19.12.2011 11:16
na pewno spróbuję :)

Małgorzata113

08.04.2011 08:13
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat