Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie bułeczki
Kroki postępowania
Wyrabianie ręczne: z cukru i drożdży przygotowujemy zaczyn. Dodajemy go do mąki i pozostałych składników.
Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z mlekiem.
mleko |
250 ml
|
masło |
1/2 kostka
|
sól |
1 łyżeczka
|
jaja |
2 sztuki
|
mąka pszenna |
4 szklanki
|
cukier |
3 łyżki
|
drożdże |
25 g
|
jajko |
1 sztuka
|
mleko |
2 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: