Słodkie bezy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 szkl
  • białko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka miksujemy z cukrem na sztywną pianę. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskamy z rękawa cukierniczego lub po prostu układamy łyżką porcje piany. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120-140st przez 20 do 40 minut (w zależności jak duże będą porcje). Bezy są gotowe, gdy lekko się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 22.12.2012 14:34
w sam raz do ciasta bezowego :)
cooleczka 23.10.2012 18:25
jakie ładne :)
smakowita 02.05.2012 15:35
kaloryczne ,ale smaczne
Sarenka 20.11.2011 12:48
Wyglądają ślicznie - mają fajny kształt.
monisia1977 13.10.2011 11:10
dobre
rjustysia 21.09.2011 11:20
Rzeczywiście wyglądają bardzo profesjonalnie :) od dawana chcę zrobić bezy.
marta1371 08.06.2011 22:02
Bardzo je lubię,wyszły śliczne
hastalavista 08.04.2011 00:53
ślicznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat