Słodki rabarbar w cieście

Słodki rabarbar w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • cukier

    1 szkl.
  • jajka

    2 szt.
  • woda

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • rabarbar

    - (kostka)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Margaryna + cukier + woda - rozpuścić w rondelku, ostudzić. Dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą prostokątną blachę.

Na wierzchu poukładać obrany i pokrojony w kostkę rabarbar. Zachować odstępy ok 1 cm.

Pieczemy w temperaturze ok. 180-200 stopni k. 40 minut.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

25.08.2012 07:51
super

Ewelina47

21.08.2012 21:46
ale się słodko zrobiło

Juleczka20

04.08.2012 08:49
lubię ciasta ucierane a to wygląda pysznie

caralajna

19.07.2012 21:36
pyszności

mufinka79

06.07.2012 19:45
uwielbiam ciasto z rabarbarem

Wiesława1

27.06.2012 20:49
super

Anna169Hosz

16.05.2012 10:50
Apetyczne ciacho:)

ewka1978

06.05.2012 07:28
wygląda super

Krystyna32

05.05.2012 21:58
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat