Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki z ziemniakami i rozmarynem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ślimaki konserwowe 1 puszka
ziemniaki 3 szt
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżki
oliwa 4 lyżki
wino białe wytrawne 150 ml
cebula 1 szt
sól
pieprz
limonka

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki z ziemniakami i rozmarynem.

Ziemniaki obrać , pokroić w grubsze plastry i podgotować.
Ślimaki lekko opiec na oliwie, dodać czosnek, rozmaryn, sól i pieprz, liście limonki. Chwilkę dusić.
Dodać podgotowane ziemniaki, podlać wszystko białym winem i gotować do miękkości ziemniaków. Ślimaki muszą być w płynie, jeżeli jest za mało, dolewamy wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.09.2014 13:07
bardzo chciałabym spróbować, bo wyglądają apetycznie
Stenka 05.09.2014 12:17
Nie zdecyduję się zjedzenie ślimaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak