Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ślimaki konserwowe 1 puszka
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser feta 130 g
olej 2 łyżki
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki w cieście francuskim

Ślimaki odsączamy z zalewy. Na patelni podsmażamy ślimaki, dodajemy orzechy włoskie i pokruszoną fetę.Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty 5cm na 5 cm. Nakładamy farsz i zamykamy w trójkąt. Pieczemy trójkąty w 200 C aż ciasto się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 31.05.2013 22:28
nie wiem czy zdecydowałabym się spróbować zjeść ślimaki :)
miki47 31.05.2013 22:16
bardzo smcznie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak