Ślimaczki z pastą pieczarkową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • oliwki zielone

    1 łyżka
  • ser żółty starty

    2 łyżka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek

Pasta pieczarkowa

  • pieczarki

    10 dag
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • ser topiony

    50 g
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • pieprz ziołowy

    1/2 łyżeczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
Składniki na pastę umieścić w mikserze i dokładnie rozdrobnić. Doprawić do smaku.
Krok 2 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować pastą. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Krok 3 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
Ciasto zwinąć w rulon i kroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
Oliwki pokroić w plastry. Każdego ślimaczka posmarować rozmąconym jajkiem udekorować oliwkami i serem.
Krok 5 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Piec około 15- 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 28.04.2015 20:14
fajny przepis
Agata3 28.04.2015 20:13
mniam mniam :)
paulette17 28.04.2015 15:12
Bardzo pomysłowe :)
norweska20 28.04.2015 14:03
CHĘTNIE BYM ZJADŁA
Grazyna0211 28.04.2015 13:14
smaczna przekąska
wwwiolka 28.04.2015 12:56
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat