Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z pastą pieczarkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 1 szt
jajko 1 szt
oliwki zielone 1 łyżka
ser żółty starty 2 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczek

Pasta pieczarkowa

pieczarki 10 dag
czosnek ząbki 1 szt
cebula 1/2 szt
ser topiony 50 g
ketchup pikantny 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z pastą pieczarkową

Kroki postępowania

1
Składniki na pastę umieścić w mikserze i dokładnie rozdrobnić. Doprawić do smaku.
Krok 1 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
2
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować pastą. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Krok 2 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
3
Ciasto zwinąć w rulon i kroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
4
Oliwki pokroić w plastry. Każdego ślimaczka posmarować rozmąconym jajkiem udekorować oliwkami i serem.
Krok 4 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto
5
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Piec około 15- 20 min.
Krok 5 - Ślimaczki z pastą pieczarkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.04.2015 20:14
fajny przepis
Agata3 28.04.2015 20:13
mniam mniam :)
paulette17 28.04.2015 15:12
Bardzo pomysłowe :)
norweska20 28.04.2015 14:03
CHĘTNIE BYM ZJADŁA
Grazyna0211 28.04.2015 13:14
smaczna przekąska
wwwiolka 28.04.2015 12:56
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak