ślimaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1
  • szynka

    6 plasterków
  • sałata

    6 liści
  • papryka

    1/2
  • almette

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ślimaczki foto
Długą bagietkę przekrawamy wzdłuż i wydrążamy z niej środek.
Krok 2 - ślimaczki foto
Następnie smarujemy jedną połówkę połową serka Almette , ja użyłam tego z ziołomi.
Krok 3 - ślimaczki foto
Następnie układamy sałatę i szynkę, znowu sałatę i znowu smarujemy druga połową serka Almette.
Krok 4 - ślimaczki foto
Na górze układamy pokrojoną w paskie czerwoną paprykę. Przykrywamy drugą połową bagietki i mocna zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy na noc do lodówki.
Krok 5 - ślimaczki foto
Na następny dzień kroimy w kawałki i grubości około 2 cm.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 24.11.2012 22:11
jestem pod wrażeniem, niby zwykła bułka, kanapka ale efekt końcowy powalający
adam1f 15.05.2012 06:05
dobre
tomek18 14.02.2012 08:31
fajne
Iwusia 20.11.2011 20:49
pomysłowe :)
usmiech 18.11.2011 22:49
dobre
Anna146 18.11.2011 07:21
wygląda super
Ewa6274879 17.11.2011 23:43
pycha - tylko papryczkę bym zamieniła na pomidora :)
Katarzyna/kate1980 17.11.2011 21:48
śliczne
Małgorzata106 17.11.2011 16:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat