Śledziowe rożki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    6 szt
  • cebula

    1 szt
  • pomarańcza

    1 szt
  • jabłko

    1/2 szt
  • majonez

    1/2 szkl
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ogórek kiszony

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczyć ok. godz. w gazowanej wodzie. Cebulę drobno posiekać. Pomarańczę obrać ze skóry, usunąć białą błonkę i pokroić owoc w drobną kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i wraz z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać farsz na filety, zwinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 10.12.2013 22:39
zapowiadają się wspaniale
Hanna5 02.12.2013 14:52
ciekawe połączenie z pomarańczą
Marta11 02.12.2013 12:48
sledzie w kazdej postaci sa pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat