Śledziowe mini przekąski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

    2 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • buraki czerwone

    2 szt
  • jajko

    5 szt
  • majonez

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kostkę. Buraki czerwone obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę.

Filety śledziowe opłukujemy w zimnej wodzie, zdejmujemy skórę, kroimy na kawałki 1cm.

Do każdego kieliszka lub małej szklaneczki 70-100ml wkładamy 2-3 kawałki śledzia, układamy warstwowo, wsypujemy łyżeczkę pokrojonej cebuli, łyżeczkę majonezu, buraki czerwone, majonez (niekoniecznie) i na koniec jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 26.02.2016 18:15
Super pomysł na śledzik
Marta1986 26.02.2016 18:07
apetycznie wygląda
Damiano 26.02.2016 16:22
pyszna przekąska
Ewelina1991 26.02.2016 15:21
fajna przekąska
Agnieszka-87-25 26.02.2016 14:13
mniam wspaniałe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat