Śledziowa sałatka \"bałkańska\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe w occie

    30 dag
  • marchewka ugotowana

    15 dag
  • fasolka szparagowa zielona ugotowana

    15 dag
  • ogórki konserwowe

    10 dag
  • cebula

    10 dag
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana gęsta

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka

    do dekoracji
  • papryka marynowana

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie i fasolkę pokroić na kawałki, paprykę w paski, a pozostałe warzywa w kostkę. Dodać majonez, śmietanę, przyprawy, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin , by składniki \"przegryzły się\". Przed podaniem jeszcze raz wymieszać i udekorować natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat