Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

śledzik z oliwkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie
10 sztuk
keczup pikantny
oliwki czarne
10 sztuk
cebula
1 sztuka
curry
szczypta
Sklep Prymat
pieprz
szczypta
Sklep Prymat
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
oliwa
1/4 szklanki
ocet winny
1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzik z oliwkami

Oliwki pokroić na cienkie plasterki. Śledzie opłukać (ewentualnie – jeśli są bardzo słone – wcześniej namoczyć). Osączyć. Każdy płat posmarować keczupem i posypać oliwkami. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Cebulę drobno posiekać. Zalać wrzątkiem, zagotować i odsączyć. Wymieszać z octem, musztardą, oliwą, oliwkami i przyprawami. Zalewą zalać śledzie. Wstawić na 24 godziny do lodówki. Podawać polane keczupem lub z powstałym sosem cebulowym (tak jak w moim przypadku) Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak