Śledzik w jarzynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka ugotowana

    300 gram
  • cebula

    300 gram
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • matijasy

    600 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować marchewkę na pół miękko i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w półplasterki.Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć marchewkę i cebulę.Podlać odrobiną wody , dodać rodzynki i koncentrat.Dusić kilka minut na małym ogniu pod przykryciem.Wystudzić.Śledzie pokroić w grubszą kostkę i lekko wymieszać z dobrze wystudzoną jarzynką .Są pyszne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 04.01.2014 15:24
Apetyczny śledzik
Bernadeta1 06.12.2013 00:02
na pewno smaczny śledzik
Krystyna32 25.09.2012 09:00
pycha
anulka69 22.12.2011 09:55
smaczne
Wacław 11.12.2011 11:59
pyszne !
Wafelek2601 28.11.2011 00:31
palce lizać
Grazyna0211 27.11.2011 12:47
też robię podobne są bardzo smaczne
Kuchareczekjeden 28.10.2011 21:14
bardzo lubię
Robert10 28.10.2011 09:37
pyszniutkie
smakoszek 10.07.2011 19:44
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat