śledzik rolmops

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    5 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • papryka marynowana

    5 kawałków
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety moczymy w wodzie ok 2 godzin . Na śledziku kładziemy kawałek papryki i ogórka zawijamy spinamy wykałaczkom.cebulę kroimy w piórka zalewamy wrzątkiem po 5 min odcedzamy dodajemy sól ,sok z cytryny ,pieprz dusimy ręką aby zmiękła.Dodajemy olej układamy rolmopsy dajemy do lodówki na ok 2 godziny .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 29.08.2011 15:37
śledzik ok
kielcok1 23.06.2011 18:47
śledziki są dobre
rakow2 10.03.2011 15:22
śledzik lubi pływać
Agnieszka191 01.09.2010 20:02
próbował ktoś?
pauluna 01.09.2010 14:05
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat