śledzie zawijane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    150 g
  • zer zółty

    30 g
  • ogórek

    50 g
  • cebula

    20 g
  • majonez

    20 g
  • szczypiorek

    5 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie po wymoczeniu, oczyścić, przekroić wzdłuż na połówki. Pokroić ser i ogórka w paski, cebulę w półksiężyce. Na wewnętrznej stronie każdej połówki śledzia położyć pasek sera i ogórka oraz plaster cebuli. Połówki zawijać ciasno i spinać wykałaczkami. Ułożyć na półmisku i zalać majonezem ze szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 12.04.2011 15:34
dobry śledzik nie jest zły :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat